پیامدهای اعتیاد زنان
اعتیاد، موقعیت و منزلت اجتماعی فرد را تنزل میدهد و او را در نزد دیگران به عنوان فردی معرفی میکند که بیعاطفه، خودخواه، فاسد و دارای شخصیت نامتعادل و ناموزون است. اعتیاد، نظام خانواده را متلاشی مینماید، درآمد خانواده و جامعه را تقلیل میدهد و بخش قابل توجهی از آن را اتلاف مینماید. فرد معتاد نسبت به قوانین اجتماعی و دستورات دینی بیتفاوت میگردد و این مسأله، زمینة ارتکاب بسیاری از انحرافات را از سوی وی فراهم میکند. از این رو بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورهای دیگر، اعتیاد به مواد مخدر جرم تلقی میشود. اعتیاد زنان، آسیبهای جبرانناپذیری را بر فرد، خانواده و جامعه وارد میسازد که برخی از این پیامدها در این مجال بررسی میشود.
الف)- پیامدهای فردی
- ابتلا به بیماریهای روانی
هرچند در اغلب موارد بیماریهای روحی زمینهساز اعتیاد زنان میباشد، اما چنانچه فرد قبل از اعتیاد، از سلامت روحی و روانیبرخوردار باشد، اعتیاد میتواند موجب بروز بسیاری از بیماریهای روانی باشد.
- ابتلا به بیماریهای جسمی
احتمال ابتلا به انفارکتوس عضله قلب، سکته مغزی و سرطان لثه و مثانه و سرطان دهانة رحم با مصرف سیگار و مواد مخدر در زنان افزایش مییابد.
استعمال مواد مخدر همچنین منجر به عوارض سوء در دوران حاملگی و یائسگی زود هنگام میشود و احتمال ناباروری و یا باروری دیرهنگام و سقط جنین را افزایش میدهد.
- ابتلا به بیماریهای جنسی
اعتیاد زنان آنها را برای تأمین هزینه مواد مخدر به روسپیگری و خودفروشی میکشاند، در نتیجه، اغلب آنان مبتلا به انواع بیماریهای جنسی نظیر سفلیس، سوزاک و ایدز هستند.
ب)- پیامدهای خانوادگی
- کاهش فرصت ازدواج دختران معتاد
اعتیاد میتواند مانع بزرگی در ازدواج دختران معتاد باشد؛ زیرا هیچ فردی راضی نمیشود چنین دختری را به عنوان مادر فرزندان خود انتخاب کند و اگر دختر معتادی بتواند از روی مکر و فریب، فردی را به خود جلب نموده و با او ازدواج کند، این ازدواج پایدار نخواهد بود. همچنین دختری که مادری معتاد داشته باشد، به جهت تنزل موقعیت و حیثیت خانوادگی کمتر مورد پذیرش اجتماعی جهت انتخاب و همسری میباشد.
- طرد از خانواده